Millainen laite kannattaa valita jos matkustat paljon?

Nykyaikana monet matkustelevat melko paljon ja saattavat olla reissun päällä usein. Millainen laite sitten kannattaisi valita, jos on tiedossa, että laitetta pitää kantaa mukana siellä sun täällä? Millaisiin asioihin kannattaisi kiinnittää erityistä huomiota koneen valinnassa tällaisessa tilanteessa? Entä millaisia asioita kannattaisi pohtia valitessasi valitsemallesi laitteelle sopivaa laukkua? Keräsimme tälle sivulle muutamia vinkkejä, joiden avulla onnistut toivottavasti tekemään juuri oikean valinnan.

Vinkkejä

– Kun valitset reissukäyttöön soveltuvaa laitetta, valitse sellainen laite, jonka ominaisuudet lisäävät laitteen käyttämisen joustavuutta.

– Akun kesto on erittäin tärkeä asia valitessasi reissukäyttöön soveltuvaa laitetta! Et välttämättä löydä tien päällä ollessasi kaikkialta pistorasiaa, minkä vuoksi on hyvä valita laite, jonka akku kestää lataamatta ainakin yhden työpäivän ajan. Onneksi tällaisia vähävirtaisia laitteita on markkinoilla jo runsain mitoin. Älä kuitenkaan luota täysin sinisilmäisesti siihen akkukeston pituuteen, jonka laitteen valmistaja ilmoittaa. Ei ole nimittäin olemassa standardia, joka olisi hyväksytty yleisellä tasolla, ja jolla akun kestoa voitaisiin mitata aukottomalla tavalla. Vaikka laitteen valmistaja siis ilmoittaisi, että laitteen akku kestää kahdeksan tunnin ajan, saattaa se käytännössä kestääkin sinun käyttäessäsi laitetta vaikkapa vain viiden tunnin ajan. Hyvä nyrkkisääntö on, että ota valmistajan ilmoittamasta akun kestoa ilmaisevasta lukemasta pois yksi kolmasosa ja saat paremman kuvan siitä, kuinka kauan laitteen akun voi olettaa kestävän tavallisessa arkikäytössä.

– Jos käytät laitetta ulkotiloissa tai matkustaessasi, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei laitteen näyttö olisi erityisen kiiltävä. Tällainen kiilto saattaa nimittäin aiheuttaa ulkotiloissa tai vaikkapa bussissa töitä tehdessäsi heijastuksia, jonka vuoksi sinun saattaa olla vaikea nähdä mitä ruudulla lukee. Heijastuksia ehkäisevät suojat voivat auttaa tässä, mutta helpointa on kiinnittää asiaan huomiota jo siinä vaiheessa kun olet hankkimassa uutta laitetta. Tietokoneesi ei ole tarkoitus toimia peilinä – vai mitä?

– Kiinnitä huomiota myös näytön kirkkauteen, koska tien päällä ollessasi saatat joutua tekemään töitä olosuhteissa, joiden taustavalaistus on heikko.

– Jos työskentelet olosuhteissa, joissa aurinko saattaa häiritä työntekoasi, valitse näyttö, jonka maksimikirkkaus on 300-400 nitin luokkaa.

– Kiinnitä huomiota laitteen näppäimistöön sekä kosketuslevyyn ja valitse ehdottomasti laite, jossa on hyvät näppäimet. Kokeile näppäimiä ennen ostopäätöstä. Näppäimistöön on saatavana myös taustavalaistus, mikä on hyvä valinta, jos joudut reissussa työskentelemään myös sellaisissa tiloissa, joiden valaistus ei ole optimaalinen.

– Suosi kosketuslevyä, joka tukee monikosketusta ja joka toimii herkästi. Reissussa perinteisen hiiren käyttö on vaikeaa ja erillisen hiiren kuljettaminen mukana lisää ”irtoilevien osien” määrää, minkä vuoksi juuri reissukäytössä laadukas kosketuslevy on äärimmäisen tärkeä.

– Valitse laitteen näytön koko sen mukaan millaisessa laukussa aiot laitetta mukana kuljettaa. Yli 17-tuumainen laite alkaa jo olla kovin suuri sellaiselle ihmiselle, joka matkustaa paljon ja jolla on tarkoitus kuljettaa laitetta usein mukana. Nykyään on saatavana kivoja kannettavien laitteiden kuljettamiseen tarkoitettuja laukkuja, joiden valintaan kannattaa myös kiinnittää suurta huomiota. Jos matkustat paljon ja usein, suosi ehdottomasti laatua myös tässä valinnassa! Laadukas laukku voi auttaa sinua myös brändäämään itsestäsi ammattimaisen kuvan. Jos työskentelet alalla, jolla työntekijän herättämät mielikuvat sekä hänen brändinsä ovat erityisen tärkeitä, älä jätä tätä yksityiskohtaa hyödyntämättä myöskään tästä näkökulmasta käsin! Laadukas nahkainen merkkilaukku luo sinusta aivan erilaisen mielikuvan kuin kulahtanut kankainen laukku, jossa tietokone kyllä kulkee mukana, mutta joka ei ole kovinkaan esteettinen ilmestys. Muista laukkua valitessasi kiinnittää huomiota myös sen käytettävyyteen – onko laukussa esimerkiksi riittävä määrä taskuja ja kulkeeko se näppärästi mukana?