Millainen kannettava laite sopii kuvien sekä videoiden editoimiseen tai pelaamiseen?

Monet haluavat käyttää kannettavia laitteita kuvien sekä videoiden editoimiseen sekä myös pelikäyttöön. Millainen laite tällöin tulisi valita? Molemmissa tilanteissa laitteen valinnassa korostuvat hieman erilaiset seikat – laite, joka on hyvä videoiden ja kuvien editoimiseen, ei välttämättä ole se paras pelikone ja päinvastoin. Lisäksi vaikka emme suositelleetkaan kovin isoja kannettavia tietokoneita sellaiselle henkilölle, joka matkustelee laitteen kanssa paljon, niin runsaasti pelaavalle taas suuri näyttö tuo runsaasti etuja ja suurinäyttöisen koneen hankkimista kannattaakin harkita. Lue seuraavista kappaleista vinkkimme tällaiseen käyttöön tulevan laitteen valintaa koskien – millaisiin seikkoihin tulisi kiinnittää huomiota valitessasi laitetta kuvien sekä videoiden editoimista varten ja millaisiin seikkoihin tulisi kiinnittää huomiota valitessasi laitetta nimenomaan pelikäyttöön?

Millainen laite kannattaa valita kuvien sekä videoiden editoimista varten? – What kind of equipment should I choose for editing photos and videos?

Jos aiot editoida kannettavalla laitteella kuvia tai videoita, kannattaa panostaa malliin, jonka suorituskyky riittää näihin tehtäviin. Lue erilaisia testituloksia sekä muiden käyttäjien käyttökokemuksia kyseisestä laitteesta juuri tässä käyttötarkoituksessa. Prosessorin kellotaajuuksien vertailu ei ole enää nykyaikana oikea tapa arvioida suorittimen nopeutta, vaikka se vielä joitakin vuosia sitten olikin tässä suhteessa oiva keino. Nykyaikana suorittimen arkkitehtuuri on kellotaajuutta merkittävämmässä osassa arvioitaessa laitteen suorituskykyä.
Jos aiot käsitellä raskaita editointiohjelmia muokatessasi kuviasi tai videoitasi,kannattaa hankkia kone, josta löytyy SSD-asema. Tämä auttaa todella paljon siinä vaiheessa kun käsittelet raskaita editointiohjelmia. Toisaalta tällaisten asemien huonoja puolia ovat melko kallis hinta sekä tallennustilan vähäisyys. Tallennustilaa saa kuitenkin näppärästi lisättyä hankkimalla ulkoisen kiintolevyn. Etsiessäsi kuvien ja videoiden editoimiseen soveltuvaa laitetta kannattaa hankkia laite, jossa on runsaasti keskusmuistia. Tämä helpottaa kuvien käsittelyä. Muistia kannattaa olla minimissään neljän gigan verran, mutta tässä asiassa enemmän on todellakin enemmän.
Kun teet töitä graafisten elementtien kanssa, on laitteesi näytöllä suurta merkitystä. Varmista, että se toistaa värit oikein ja että värit ovat samanlaiset katselukulmasta riippumatta. Tarvittaessa kannattaa kysyä neuvoa asiantuntevalta myyjältä ja kertoa myyjälle, että etsit kannettavaa konetta, jolla voisit editoida sekä kuvia että videoita.

Millainen laite kannattaa valita pelaamista varten?

Kun etsitään pelikäyttöön sopivaa laitetta, ollaankin taas aivan uudenlaisten vaatimusten äärellä. Tässä kohden ei ole järkevintä valita sitä cooleinta, ohuinta ja hiljaisinta konetta, vaan sellainen minkä tehot riittävät pelaamiseen. Myös sillä on merkitystä, minkälaisia pelejä aiot laitteella pelata. Varmista, että laitteen kaikki komponentit ovat riittävän nopeita. Varmista, että sen suorituskyky ja muisti ovat riittävät tätä käyttöä silmällä pitäen. Varmista myös, että laitteen tallennustila riittää pelaamillesi peleille. Jos pelaat kovin raskaita pelejä, varmista, että laitteen keskusmuisti on riittävä – vähintään kahdeksan gigaa.

Näytön osalta kannattaa valita mahdollisimman suuri näyttö ja tällaisessa käytössä 17-tuumainen läppäri voikin olla oiva valinta, vaikka paljon matkustavalle käyttäjälle emme näin suuria koneita suositelleetkaan. Kuten huomaat, koneen käyttötarkoitus määrittelee hyvin pitkälti sen, millainen kone on hyvä valinta. Tärkeintä onkin siis miettiä heti alusta alkaen, harkitessasi uuden koneen hankintaa, millaiseen käyttöön se pääasiassa tulee ja matkustatko koneesi kanssa kuinka paljon. On aina hyvä idea kysyä neuvoa kokeneelta ja asiantuntevalta myyjältä, jonka työnkuvaan kuuluu tuntea alan uusimmat trendit sekä osata neuvoa kovin erilaisista lähtökohdista tulevia ostajia oikean koneen valinnassa. Käänny siis tarvittaessa rohkeasti osaavan laitemyyjän puoleen ja kerro hänelle mahdollisimman tarkasti niistä ominaisuuksista, joita koneestasi toivot löytyvän ja siitä millaiseen käyttöön laite on tulossa.